با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد:
افتتاح و کلنگ زنی ۲ طرح صنعتی و عمرانی در شهرک صنعتی شمس آباد
وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شهرک صنعتی شمس آباد، ۲ طرح صنعتی و عمرانی را افتتاح و کلنگ زنی کرد.
رضا رحمانی عصر روز چهارشنبه در جريان بازديد از شهرک صنعتی شمس آباد كه با همراهي معاون وزير و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، يك نماینده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگي امور اقتصادی استانداری و جمعي از مديران دستگاههاي اجرايي استان تهران انجام شد، كلنگ احداث راه دسترسی دوم به اين شهرک صنعتی با هدف تسهیل دسترسی صنعتگران و کارگران را به زمین زد.
این پروژه كه يكي از انتظارات چندين ساله صنعتگران مستقر در شهرك صنعتي شمس آباد بوده است، با اعتباری بالغ بر ۲۱ میلیارد ریال تا پایان بهمن سال جاري به بهره برداری ميرسد.
با راه اندازی این مسیر، حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در وقت کارگران و صنعتگران برای ورود و خروج به اين شهرک صنعتی صرفه جویی خواهد شد.
همچنین واحد صنعتي "سازههای فلزی آسمانه" با مساحت ۲ هزار و ۱۰۰ مترمربع با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی بیش از ۱۰۰ نفر با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرك صنعتي شمس آباد به بهره برداری رسید.
عمده مشکلات صنعتگران ربطی به تحریمها ندارد
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنين در نشست صمیمی با صنعتگران و تولید کنندگان شهرک صنعتی شمس آباد با بیان اینکه بخش عمده مشکلات صنعتگران و تولید کنندگان کشور ربطی به تحریمها ندارد، گفت: نگاه دستگاههای مختلف کشور باید در جهت تسهیل فضای تولید و کسب و کار کشور عوض شود.
رضا رحمانی اظهار داشت: تحریمهای دشمنان از ۱۴ ماه گذشته به شکل جدی آغاز شده ولی بسیاری از مشکلات حوزه صنعت و تولید کشور مربوط به قبل از آن است که باید دستگاههای مختلف در جهت تسهیل آن تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه تولید کنندگان کشور در جنگ ۱۴ ماهه دشمنان بهخوبی مقاومت کردهاند، تأکید کرد: دستگاههای اجرایی کشور نیز در حوزههایی که میتوانند، باید همپا و حتی جلوتر از تولید کنندگان حرکت کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: گاهی اوقات مشکلات دستگاههای خدمات رسان به صنعت کشور مانند آب، برق، گاز و تلفن نیازمند بودجه است که در این صورت وزارت صمت و استانداریها اعتبار لازم را فراهم میکنند، ولی در بسیاری از موارد مشکلات مربوط به مقررات و قوانین دست و پا گیری است که میتوان با تغییر نگرش، بسیاری از آنها را تسهیل کرد.
رحماني با بیان اینکه بر اساس قانون، حداقل ۴۰ درصد تسهیلات کشور باید به بخش صنعت اختصاص یابد، اضافه کرد: بانک مرکزی طی سال 13۹۷ فقط ۲۷ درصد اعتبارات کشور را به بخش صنعت اختصاص داده است که ۷۰ درصد آن هم به تمدید تسهیلات واحدهاي تولیدی مختص شده است.
وي تأكيد كرد: بانکهای عامل، بهویژه بانک صنعت و معدن باید با نگاه ویژهای تسهیلات در اختیار تولید کنندگان قرار دهند و از اجرای بسیاری از بروکراسیهای اداری و قوانین دست و پاگیر خودداری کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب امسال سیاست و راهبرد اصلی نظام "رونق تولید" و فضای کسب و کار است، عنوان کرد: مسئولان وزارت صمت در سال رونق تولید باید تمامی تلاش خود را برای تسهیل فضای کسب و کار کشور بهکار گیرند و از هرگونه سهل انگاری و مانع تراشی در راه تولید اجتناب نمایند.
رحماني در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلاتی که قانون ارزش افزوده برای تولید کنندگان کشور ایجاد کرده است، اظهار داشت: اگر مالیات بر ارزش افزوده بسیاری از واحدهای دارای مشکل اقتصادی با تأخیر یک و ۲ ساله دریافت شود، خیلی از مشکلات واحدها حل و موجب اشتغال بسیاری از جوانان نیز میشود.
وي ادامه داد: سهم شهرکهای صنعتی از محل مالیات بر ارزش افزوده باید بهخوبی به شرکتهای شهرکهای صنعتی کشور داده شود تا صرف زیرساختهاي این شهرکها، از جمله آب، برق، فیبر نوری، فضای سبز و ایستگاههای آتش نشانی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه قانون منع احداث صنایع تا شعاع ۱۲۰ کیلومتر، یکی از مشکلات بزرگ توسعه واحدهای صنعتی کشور است، عنوان کرد: این قانون برای ۵۰ سال قبل است که برای جلوگیری از آلودگی هوا به تصویب رسیده است، ولی باید در آن بازنگری شود؛ چرا که بسیاری از صنایع آلاینده دیروز صنایع پاک امروز هستند.
رحمانی یادآور شد: امروز ساماندهی لکههای صنعتی در دستور کار دولت قرار گرفته و بهزودی تمامی این نواحی ساماندهی خواهند شد.
وی در پایان یادآور شد: رفع مشکل آب، برق و تلفن، احداث ایستگاه مترو و اصلاح هندسی ورودی شهرک صنعتی شمس آباد که از عمده مشکلات تولید کنندگان این شهرک است، بهزودی رفع خواهد شد.
قانون هوای پاک مانع بزرگی در جهت توسعه واحدهای تولیدی است
معاون هماهنگي امور اقتصادی استانداری تهران نيز در اين نشست گفت: ماده ۱۱ قانون هوای پاک که بر اساس آن صنایع باید در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت مستقر شوند، امروز مانع بزرگی در جهت توسعه واحدهاي تولیدی استان تهران است که باید اصلاح شود.
محمد امامی امین اظهار داشت: این قانون یک مصوبه در سال 13۴۶ بوده که امروز گریبانگير صنعتگران استان تهران در حوزه توسعه واحدهای تولیدی شده است.
وی با بیان اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست تهران نهایت همکاری و تفسیر قانون به نفع تولید را انجام میدهد، افزود: با تمام ملاحظاتی که میشود، باز هم قانون ایجاد صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری، جلوی توسعه بسیاری از صنایعی که به هیچ عنوان آلوده کننده هوا نیستند را گرفته است.
معاون هماهنگي امور اقتصادی استانداری تهران اضافه كرد: خوشبختانه با وجود تمام تحریمهای ظالمانه ۹۰ درصد مراجعه تولید کنندگان به استانداری تهران برای اجرای طرحهای توسعهای است که باید نهایت همکاری با این افراد انجام شود.
امامی امین یادآور شد: توسعه صنایع استان تهران حتی با وجود تحریمها به گونهای بوده که نرخ بیکاری 12.5 درصدی سال گذشته، امسال به حدود ۱۰ درصد کاهش یافته و اگر به همین منوال پیش رویم، در نیمه دوم امسال نرخ بیکاری استان تهران تک رقمی خواهد بود.
وي با بیان اینکه برای ایجاد یک واحد تولیدي در حدود ۲ هزار و ۵۵۰ مقررات وجود داشت که باید شخص کارآفرین از تمامی آنها عبور میکرد، ادامه داد: در حدود ۵۵۰ مقررات ریز و دست و پاگیر از سال گذشته تا کنون حذف شده، ولی هنوز هم ۲ هزار مورد وجود دارد که سد بزرگی در جهت تولید کشور است.
معاون هماهنگي امور اقتصادی استانداری تهران با بیان اینکه ۱۷ هزار واحد تولیدی که معادل ۲۰ درصد صنایع کشور است در سطح استان تهران قرار دارد، گفت: تمامی دستگاههای اجرایی باید برای تسهیل فضای کسب و کار و تولید استان تهران بسیج شوند و در کنار کارآفرینان قرار گیرند.
حل مشکلات شهرکهای صنعتی تهران تا دو سال دیگر
در ادامه اين نشست، مدیرعامل شركت شهرکهای صنعتی تهران نيز اعلام كرد: از ابتدای سال جاري یک حرکت جهادی آغاز شده و برنامهریزی ما این است که تا دو سال دیگر، تمامی مشکلات شهرکهای صنعتی استان تهران را برطرف کنیم.
صابر پرنیان اظهار داشت: مهمترین مشکل شهرکهای صنعتی استان تهران، کمبود زیرساختهاست و ما برای برطرف کردن این مشکل، یک حرکت جهادی را آغاز کردهایم تا زیرساختهای شهرکهای صنعتی را تأمین کنیم.
وی با اشاره به اينكه در سه ماهه نخست سال جاري، 2.5 برابر ۱۷ ماه گذشته، طرحهای زیرساختی در شهرکهای صنعتی را آغاز کردهایم، افزود: برای مثال، براي شهرک صنعتی شمس آباد که سال گذشته تنها ۱۱ میلیارد تومان بودجه شهرک سازی اختصاص پیدا کرده بود، امسال تا کنون ۷۰ میلیارد تومان بودجه شهرک سازی تخصیص داده شده است.
مدیرعامل شركت شهرکهای صنعتی تهران اضافه كرد: با برنامهريزيهاي انجام شده در حوزه تأمین آب شهرکهای صنعتی، در سال جاري 500 لیتر بر ثانیه آب پایدار به شهرکهای صنعتی تزریق ميکنیم و در حوزه برق نيز تا پايان امسال، 150 مگاوات به شهرکهای صنعتی تزریق خواهد شد.
شهرک صنعتی شمس آباد با ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار مساحت و اشتغالي بالغ بر 37 هزار نفر، در ۳۵ کیلومتری آزادراه تهران ـ قم واقع شده است.
شهرستان ری به مرکزیت شهر ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده است.